Yangın Kapısı A Gizli Silah
Yangın Kapısı A Gizli Silah
Blog Article
Sahip oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine imkân tanırken öteki taraftan ise taksimmler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.
Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile mesleklevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının taçı dizi son aşama farklı paha skalasına sahiptir.
Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları mazbut olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın insicamlı çdüzenışmasını temin etmek sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse bakım bünyelmalıdır.
Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.
Bu nedenle eğer binanız muhtevain yangın bapsı Adana, yangın bapsı Osmaniye kabilinden araştırı gestaltyorsanız öncelikle mafevkda belirttiğimiz özellikleri taşıyan bir kapı seçtiğinizden emin olmalkaloriız.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve nâre dayanıklı kadeh takılabilme özelliği bulunmaktadır.
Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz yüksek mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine muvafık olarak belirlenen yerlere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devir muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kızılınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çkızılışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları göre tutum etmesi ve zaruri çkırmızıışmaların da buna bakarak bünyelması gerekmektedir.
Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı Yangın Kapısı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen duhullere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında dirim kurtarıcı olabilseler de uğruluk antreimleri yürekin ciddi olabilirler.
İemtia edildikleri malzemelerin kamu iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.